Ontdek ons webinar on demand:

"Uw machinearchitectuur op veldniveau optimaliseren

- de balans vinden tussen gedecentraliseerde, gecentraliseerde of hybride technologie".
Automatisering is tegenwoordig meer dan ooit afhankelijk van de besturingsarchitectuur van machines en de bijbehorende software. Deze bepalen de prestaties, bouwtijd en flexibiliteit van de machine en hebben een enorme invloed op de prijs die de machine kost en waarvoor deze gebouwd en verkocht kan worden. Deze twee onderling afhankelijke factoren zijn de snelst evoluerende aspecten van machineontwerp en worden treffend samengevat in de megatrends "digitalisering" en "flexibiliteit".

In deze webinar leggen de specialisten van Festo de bestaande technologie uit die gebruikt wordt voor remote I/O's, elektrische aandrijvingen en pneumatische ventieleilanden - van compacte ventielbatterijen tot ISO ventieleilanden met meerdere zones. Deze webinar bekijkt waar IO-Link, veldbussen en Ethernet-opties gewoonlijk worden toegepast en wat hun voor- en nadelen zijn.

De presentatoren richten hun aandacht vervolgens op recente innovaties die het mogelijk maken om de technologieën te combineren om ze aan te passen aan de toepassing. Deze innovaties zijn ideaal voor een modulaire machinereeks of een machineontwerp dat van de ene locatie naar de andere moet worden aangepast. Door gebruik te maken van zowel gecentraliseerde IO's in één enkele component als allemaal afzonderlijke IO-modules, is de architectuur onafhankelijk van de bovenliggende machinesturing en kan deze eenvoudigweg worden aangepast aan standaardprotocollen.

We bekijken de rol van gecentraliseerde, gedecentraliseerde en hybride configuraties en uw voordelen bij toepassing op verschillende machineconfiguraties. We kijken verder dan eenvoudige I/O op afstand en bekijken het gebruik van de nieuwste verbindingstechnologie voor:

  • Apparatuur van meerdere fabrikanten te integreren - transparant, eenvoudig en kosteneffectief
  • Bekabeling, installatie en inbedrijfstelling te verkorten
  • Integratie van een zo hoog mogelijke performantie en flexibiliteit - besturing en gegevensverwerking
  • Het verkrijgen van flexibiliteit met hoge prestaties, zonder kosten en TCO uit het oog te verliezen.

Deze webinar is ideaal voor OEM-ontwerp- en besturingsingenieurs die moderne, kosteneffectieve machines willen ontwikkelen met de nieuwste technologieën, of voor interne ingenieurs die hun toekomstige machinebesturingsarchitecturen willen specificeren.

Meld u aan voor toegang tot ons Control Connectivity Webinar!

U ontvangt een e-mail met directe toegang tot de on-demand video.
Please choose your webinar

Ontmoet onze presentatoren:

Thierry Van den Bosch heeft zijn hele carrière in en rond de industriële automatisering gewerkt, eerst als projectingenieur en nu als Product Marketing Manager voor netwerken en besturingen. Met meer dan 20 jaar ervaring in automatisering en besturing heeft hij een passie voor automatiseringstechnologie en de toepassingen ervan.
Thierry Van den Bosch
Product Manager
Johan Adriaens heeft meer dan 30 jaar ervaring in industriële automatisering. Beginnend als hands-on project engineer bij het schrijven van software, inbedrijfstelling en projectmanagement tot zijn huidige rol als productmanager, heeft hij uitgebreide kennis van servoaandrijftechnologie en elektrische automatiseringsoplossingen.
Johan Adriaens
Product Manager