Ontdek onze on-demand webinars

Dit on-demand webinar behandelt het onderwerp het verminderen van persluchtverbruik door inzet van een energie-efficiënt machineontwerp. Door het optimaliseren van het machineontwerp wordt er bespaard op perslucht én de TCO van de eindgebruiker.

Veel fabrikanten en machinebouwers nemen hun verantwoordelijkheid om efficiënter met energie om te gaan en hun CO2-footprint te verkleinen. Onze specialisten Lennard van Onselen en Peter Potters bespreken de nieuwste technieken voor het optimaal ontwerpen van het pneumatische deel van machines. Dit doen zij door praktische en efficiënte oplossingen (quick wins) met u te delen op basis van vier toepassingsgebieden: 

  • Voorbereiding van perslucht: verlagen van kosten, verhogen van betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • Selectie van actuatoren: compacter bouwen, verlagen van energieverbruik en een lagere bewegende massa. 
  • Besturingssystemen: vasthouden aan wat je gewend bent of het verbruik verlagen en de prestaties verhogen?
  • Verbindingstechnologie: tips voor flexibel, betrouwbaar en energiezuinig monteren van pneumatiek.

Dit on-demand webinar is speciaal voor i engineers die de machine-efficiëntie willen verbeteren of energie-efficiënte machineopties willen ontwikkelen voor hun eindgebruikers. Het is ook geschikt voor fabrikanten die efficiëntere machines willen ontwikkelen of specificeren om de onderhouds- en bedrijfskosten op lange termijn te verlagen.

Meld u aan om toegang te krijgen tot ons Energie-efficiëntie webinar!

Na de aanmelding krijgt u een e-mail met directe toegang tot het on-demand webinar.  

Please choose your webinar

Maak kennis met onze presentatoren:

Lennard Van Onselen is specialist op het gebied van pneumatische verbinding, luchtvoorbereiding en meettechniek. In deze rol brengt hij de nieuwste productontwikkelingen op de markt en biedt hij ondersteuning bij toepassingsvragen. Hij wordt gedreven door het vinden van de balans tussen een energiezuinige en productieve oplossing.
Lennard Van Onselen
Product Marketing Manager
Peter Potters is productmanager voor pneumatische actuatoren, functie-actuatoren en vacuüm. Hij werkt graag samen met klanten aan de juiste oplossing voor de specifieke applicatie. Iedere oplossing moet een balans zijn tussen efficiëntie, energiegebruik en kosten. Een combinatie van calculatie, simulatie en testen geeft volgens hem het beste resultaat.
Peter Potters
Product Marketing Manager