Countdown Hannover Messe

Days
Hours
Minutes
Seconds

Ontwerp uw energie-efficiënte en flexibele machines met gecontroleerde pneumatiek

Donderdag | 9 juni 2022 | 11u00 - 11u45

In dit webinar wordt ingegaan op het onderwerp gecontroleerde proportionele pneumatiek en hoe deze technologie wordt gebruikt om de modulariteit van machines te vergroten of een duurzamer proces te bereiken.

Tijdens het 45 minuten durende webinar gaan we kijken naar:

  • Wat is gecontroleerde proportionele pneumatiek en welke werkingsprincipes zijn er?
  • Debiet- of drukregeling - hoe kiest u de juiste aanpak?
  • Toepassingsvoorbeelden - gecontroleerde pneumatiek toepassen voor flexibiliteit en energiebesparing
  • Combinatie van druk- en debietregeling voor een nieuwe benadering van Motion Control
  • Vergelijking van proportionele besturingstechnologieën; piëzo, spreekspoel en PWM

Nu de stijgende energieprijzen de kosten van perslucht opdrijven, is het belangrijker dan ooit om er zorgvuldig en verstandig mee om te gaan. Hetzelfde geldt voor procesgassen, gaande van lucht tot inerte gassen, zuurstof en exotische gassen. Deze worden gebruikt voor alles, van alledaagse toepassingen bij het verpakken van levensmiddelen of het oppompen van banden, tot zeer nauwkeurige en technische toepassingen voor halfgeleiders of wetenschappelijk onderzoek. Zij zijn allemaal afhankelijk van de kosten van de gassen die zij verbruiken. Naarmate de kosten daarvan stijgen, wordt het argument sterker om de technologie die wordt gebruikt om het debiet en de druk te regelen, zorgvuldig opnieuw te evalueren.

De sessie is ideaal voor pneumatische ingenieurs, besturingstechnici en systeemarchitecten die automatiseringssystemen in de fabrieksautomatisering ontwerpen, specificeren of upgraden.
Schrijf u in voor de webinar
Beheersing van gecontroleerde pneumatiek om meer energie-efficiënte en flexibele machines te ontwerpen
Donderdag | 9 juni | 11u00 - 11u45
The answer is 'blue'

Onze presentatoren:

Benno Brinkers heeft zijn hele carrière in en rond de industriële automatisering gewerkt; eerst als Sales Engineer en nu als Product Marketing Manager. Zijn doel is om klanten geavanceerde oplossingen te bieden voor technische problemen. Hij wordt gemotiveerd door het gebruik van optimale besturingsoplossingen en waardekeuzes om de juiste afwegingen te maken tussen kosten, besturing en technische mogelijkheden.
Benno Brinkers
Product Marketing Manager
Festo
Thierry Van den Bosch is Product Marketing Manager bij Festo. Hij heeft zijn hele carrière in en rond industriële automatisering gewerkt, eerst als projectingenieur en nu als Product Marketing Manager. Met meer dan 20 jaar ervaring in automatisering en controle, is hij gepassioneerd door de automatiseringstechnologie en diens toepassingen.
Thierry Van den Bosch
Product Marketing Manager
Festo